Nieuwenhuis IT & Connectivity
Bah...bah...

Nieuwsbericht

Bah...bah...

5 Tips om je laptop goed te onderhouden, zodat je langer plezier hebt van je laptop.

 

1. Maak je laptop regelmatig schoon 

Veeg regelmatig met een doekje over je scherm en toetsenbord. Je laptop is niet alleen een visitekaartje, maar hij functioneert ook beter als hij schoon is.

Het beste is om speciale laptopdoekjes te gebruiken, maar een multivezeldoek met een beetje glasreiniger doet ook wonderen. Spuit deze overigens niet rechtstreeks op de laptop…

 

 

2. Eten doe je aan de eettafel…

Eet je wel eens tijdens het werken achter je laptop? Niet Doen!

Brood- en etensresten vallen in je toetsenbord en zullen op den duur ervoor gaan zorgen dat je toetsenbord minder goed gaat functioneren. Je kunt je toetsenbord uiteraard schoonmaken, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

 

3. Sluit je laptop af 

Ben je klaar met werken, zorg dan dat je je laptop op de goede manier afsluit. Erg veel mensen zetten hun laptop uit door de aan/uit-knop vast te houden waardoor de laptop uitvalt. Dit is niet de juiste manier. Door op deze manier af te sluiten, raakt de laptop in de war en zal hij bij de volgende opstart een foutmelding geven. Sluit af op de juiste manier! 

 

4. Gebruik je laptop op stofvrije ondergronden 

Voorkom het gebruik van je laptop op schoot of op de bank. Aan de onderkant en de zijkant van een laptop zitten ventilatiegaten. Hierdoor kan de laptop koude lucht naar binnen zuigen en warme lucht eruit kan blazen. Als je je laptop op schoot of op de bank gebruikt, wordt de laptop warm en kunnen zelfs onderdelen doorbranden.  

Privacy statement