Nieuwenhuis IT & Connectivity
Wordt er naar jou ook wel eens gevist?

Nieuwsbericht

Wordt er naar jou ook wel eens gevist?

Nepmails, ook wel phishing genoemd, komen steeds meer voor. Soms krijg je wel eens een mail dat je moet betalen of dat je actie moet ondernemen aangezien anders je creditcard wordt geblokkeerd. Maar hoe herken je of een email echt of nep is?

Hieronder geven we 4 tips om fishingmails eruit te vissen.

 

Tip 1.

Een vreemde afzender of een raar emailadres is vaak het eerste teken van phishing. Als je twijfelt of een email echt is, controleer dan altijd de afzender van een email. Het gebruikte emailadres is vaak onnodig lang en bevat aparte tekens.

 

Tip 2.

Ga met je muis altijd even over de link in de mail zonder erop te klikken. Linksonder in het scherm verschijnt dan het webadres waar de link naar verwijst. Oplichters kiezen vaak webadressen die 'lijken' op echte.

 

Tip 3.

Fishing lijkt altijd heel belangrijk.

Oplichters doen er alles aan dat je niet wegklikt. Daarom staat er altijd 'reageer binnen 24 uur, anders wordt je creditcard geblokkeerd'. Let hier dus op.

 

Tip 4.

Vaak staan er veel taal- en/of spelfouten in de mails. Echte organisaties doen er alles aan om hun email zo netjes mogelijk te typen, terwijl nepmails vaak met minder aandacht voor taal worden opgesteld.

Privacy statement